HuidZorg gratis adviesgesprek voor pigmentvlekken

Welkom bij HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie

Bent u op zoek naar een Huid- en Oedeemtherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Huidzorg Huid- en Oedeemtherapie kunt u terecht voor huidverbetering en het behandelen van o.a. oedeem, acne, littekens en overbeharing. Elke patiënt is gebaat bij een snelle, persoonlijke en doeltreffende behandeling. Dit is wat HuidZorg biedt. U vindt ons in (para-)medische centra in: Bemmel, Boxmeer, Elst en Zevenaar.

Pigmentvlekken en camouflage

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zoals moedervlekken komen op bijna elk lichaam wel voor, bij de een wat meer dan de ander en zijn over het algemeen geheel onschuldig. De huid maakt ook pigment aan zodra deze wordt blootgesteld aan de zon.
De pigmentcellen dienen ervoor om de huid te beschermen tegen de kwalijke invloed van de zon in de vorm van UV-stralen. Niet altijd wordt men mooi bruin van de zon maar ontstaan er onregelmatige bruine of gelige vlekken die nogal opvallend kunnen zijn.

Bepaalde vlekken kunnen reeds vanaf de geboorte aanwezig zijn, zoals wijnvlekken, maar ook op latere leeftijd ontstaan door een verstoring in het pigment (vitiligo) of andere huidziekten.

Behandeling

De behandeling van pigmentvlekken kan o.a. bestaan uit :

  • Het gebruik van depigmenterende crème, dus crème die ervoor zorgt dat de pigmentatie bij donkere vlekken verminderd wordt;
  • Het gebruik van inkleurende crème (permanent of tijdelijk) bij ontkleurde plekken;
  • Camouflage van het verkleurde gedeelte wanneer bovengenoemde methoden niet werken o.a. met producten van Dermacolor of met Oxygenetix