HuidZorg is de specialist in het behandelen van littekens.

Welkom bij HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie

Bent u op zoek naar een Huid- en Oedeemtherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Huidzorg Huid- en Oedeemtherapie kunt u terecht voor huidverbetering en het behandelen van o.a. oedeem, acne, littekens en overbeharing. Elke patiënt is gebaat bij een snelle, persoonlijke en doeltreffende behandeling. Dit is wat HuidZorg biedt. U vindt ons in (para-)medische centra in: Bemmel, Boxmeer, Elst en Zevenaar.

Littekens

Na een trauma door een ongeval of operatie kunnen littekens overblijven die pijnlijk zijn, jeuken, dikker worden of verkleefd raken aan het onderliggende weefsel. Huidtherapeuten hebben zich, in tegenstelling tot veel andere zorgverleners, gespecialiseerd in het deskundig aanpakken van deze problemen. Door deze specialisatie en het veelvuldig uitvoeren van deze behandelingen mogen wij met recht zeggen dat wij bij HuidZorg de specialisten in littekentherapie zijn.littekens
Hieronder een aantal mogelijkheden om littekens te behandelen. in de praktijk zal meestal een combinatie van onderstaande technieken gebruikt worden.

De huidtherapeut kan met littekenmassage en littekentaping mogelijk een deel van deze klachten verminderen. Daarnaast kan camouflage een mogelijkheid zijn om sommige littekens minder te laten opvallen. Ook hebben we de beschikking over microdermabrasie apparatuur waarmee we de meeste litteken kunnen verminderen. Tot slot is er met microneedling ook mooi effect te bereiken.
Meer informatie over de specifieke behandeling van littekens welke hierboven benoemd zijn vindt u door op onderstaande links te klikken.

Wilt u weten of HuidZorg iets voor u kan betekenen bel dan voor een gratis adviesgesprek naar 088 – 00 28 111.

Microneedling microneedling
Camouflage camouflagetherapie
Microdermabrasie microdermabrasie
Littekenmassage littekenmassage
Littekentaping Lymftaping

Klik op onderstaande afbeelding voor meer info over taping.

Qualified medical taping specialist

Samenvatting behandelmogelijkheden;

De wond die na een operatie ontstaat, geneest in verschillende fasen. Dat duurt in totaal minimaal één jaar. Als alles goed gaat, ontstaat er een smal litteken dat
flexibel met je meebeweegt. Bestraling, een ontsteking, het opengaan van de wond of vochtophopingen rondom het litteken kunnen zorgen voor een verstoring van de wondgenezing. Het litteken kan rood blijven, dik worden, strak en trekkerig aanvoelen. De huid rondom het litteken kan verharden en hierdoor kunnen beperkingen in de beweging ontstaan. De behandeling van littekens kan bestaan uit:

 • Massage van het litteken
 • Aanmeten siliconen littekenpleisters
 • Aanmeten drukkleding
 • Littekentaping
 • Microneedlingtherapie

Als je zowel oedeem- als litteken- klachten hebt, kan dat gecombineerd behandeld worden.

Waarom voor nazorg naar HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie?

 • HBO opgeleide oedeemtherapeuten
 • Jarenlange ervaring op het gebied van oedeemtherapie en littekentherapie
 • Wetenschappelijk onderbouwde behandelingen
 • Unieke samenwerking met fysiotherapeuten
 • Persoonlijk, betrouwbaar en uw hulpvraag staat altijd centraal
 • Aandacht voor de huidzorg ter preventie van wondroos
 • Vele bij- en nascholingen gevolgd op het gebied van oedeem
 • Lage drempel om contact te leggen: via mail/telefoon/website
 • Spelen een actieve rol in de oncologienetwerken in onze omgeving

Blijf niet lopen met klachten of vragen maar neem contact met ons op en laat ons je vertellen wat er aan de klachten gedaan kan worden!