Veilig en efficient ontharen met onze ultramoderne diodelaser

Welkom bij HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie

Bent u op zoek naar een Huid- en Oedeemtherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Huidzorg Huid- en Oedeemtherapie kunt u terecht voor huidverbetering en het behandelen van o.a. oedeem, acne, littekens en overbeharing. Elke patiënt is gebaat bij een snelle, persoonlijke en doeltreffende behandeling. Dit is wat HuidZorg biedt. U vindt ons in (para-)medische centra in: Bemmel, Boxmeer, Elst en Zevenaar.

Laserontharen met Diodelaser

Wij gebruiken zowel de ultramoderne en zeer efficiënte Diodelaser, IPL en elektrische epilatie om uw overbeharing deskundig en efficiënt aan te pakken.  

MedArt 435 Diodelaser ontharingslaser HuidZorg
MedArt 435 Diodelaser ontharingslaser HuidZorg

 

Gratis adviesgesprek. In een persoonlijk gesprek met een huidtherapeut ontvangt u alle informatie die past bij uw situatie. Zij zal het probleemgebied zorgvuldig beoordelen en u een gedegen advies geven over welke behandeltechniek in uw situatie tot de beste resultaten zal leiden. Ook krijgt u tijdens dit gesprek te horen wat de kosten van de desbetreffende behandelingen zullen zijn. Deze afspraak is kosteloos en geheel vrijblijvend!!.

U kunt terecht voor deze behandelingen in de gehele regio Nijmegen en Arnhem. Zie hier voor onze locaties.

Aangezien de aanschaf van een medische laser nogal kostbaar is hebben we niet op iedere behandellocatie de beschikking over een laser. Op onze locaties in Boxmeer en Bemmel gebruiken we de diodelaser.

Wat is overbeharing?

Ontharingslaser HuidZorg

Ongewenste, storende haargroei, hinderlijke haren op de verkeerde plaats is een veel voorkomend probleem voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud. De overbeharing heeft verschillende oorzaken, bijvoorbeeld erfelijkheid, hormonale aanleg of door bijvoorbeeld (hormonale) therapieën. Dit geeft natuurlijk ook verschillende uitingsvormen van overbeharing.
Zo zijn er vrouwen met overbeharing volgens het mannelijke beharingspatroon, dit wordt hirsutisme genoemd. Overmatige haargroei op bijvoorbeeld het gezicht, met name wangen, kin en bovenlip, wordt hypertrichose genoemd. Mannen met overmatige haargroei op de rug kunnen dit ook als hinderlijk ervaren. Ook transseksuelen zullen met haarproblemen in aanraking komen tijdens hun detransformatie. Daarnaast kunnen mannen tevens problemen hebben met pseudo-folliculitis barbae ofwel ingegroeide baardharen die voor ontstekingen kunnen zorgen. Er zijn vele manieren om de ongewenste haargroei te laten verdwijnen zoals scheren, schuren, ontharingscrème, epileren en harsen. Een groot nadeel van deze ontharingsmethoden is dat ze allen van tijdelijke aard zijn.

Bij HuidZorg kunt u terecht voor definitief ontharen. Hiervoor gebruiken wij zowel de methode elektrisch ontharen, Diodelaser ontharen als IPL-ontharen.

De door ons gebruikte apparatuur is hypermodern en uiteraard medisch gecertificeerd. Tevens worden de behandelingen uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten

Veilig en effectief Laser ontharen

Laserontharing of laserepilatie met de ultramoderne Med-Art 435 diodelaser is uitermate effectief. De MedArt435 diode laser is de enige laser die van de Amerikaanse Food and Drugs 67250_nl_editor photo6Administration (de FDA) de goedkeuring kreeg als methode voor permanente haarreductie voor alle huidtypen. Van een lichte huidskleur (huidtype I) tot en met een donkere Afrikaanse huid (huidtype VI). Er zijn uitgebreide klinische studies en research naar deze professionele laser gedaan op het gebied van veiligheid en doeltreffendheid, met bevredigende resultaten.

Deze laser wordt dan ook over de hele wereld in ziekenhuizen en klinieken gebruikt voor ontharing. De behaalde resultaten van laserontharing met de MedArt435 diodelaser steken met kop en schouders uit boven die van andere technieken.

Ook kunnen we met de MedArt diodelaser heel efficiënt ontsierende vaatjes en couperose behandelen. Dit gaat op een zeer gemakkelijke manier en heeft direct zichtbaar resultaat, waarbij men vaak maar één à twee behandeling nodig heeft.

Snel en effectief67250_nl_editor photo5

Bij de eerste laserbehandeling wordt altijd een testshot gedaan om de juiste instelling van de laser te definiëren. Dit zijn een paar pulsen om te kijken hoe de huid reageert. Permanent ontharen met de laser is snel en nagenoeg pijnloos.

Bij sommige pulsen voelt men lichte prikjes en bij sommige pulsen voelt men niets.

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie de langst bestaande methode van permanente verwijdering van haren is elektrische epilatie. Dit is een veilige en effectieve methode die echter bij veel haargroei minder geschikt is omdat de methode arbeidsintensief en soms ook pijnlijk is.

Elk haartje wordt apart behandeld. Er wordt een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) in het haarzakje van de haar geschoven en er wordt enkele seconden stroom gegeven. Hierdoor wordt de haarwortel kapot gemaakt en kan de haar verwijderd worden. De behandeling zal afhankelijk van de snelheid waarmee haartjes groeien, 1-2 x per week plaatsvinden. Over het algemeen wordt elektrische ontharing toegepast bij geringe haargroei of witte haartjes.

Diodelaser of IPL-ontharing

Ontharen benen Ontharingslaser huidZorg

Bij HuidZorg hebben we de beschikking over zowel een ultramoderne en efficiente Diode laser als IPL apparatuur. Beide methoden werken veel sneller per behandeling dan het elektrisch ontharen omdat nu niet alle haartjes één voor één behandeld worden maar een heel huidgebied in korte tijd met behulp van lichtpulsen.

Dit licht wordt in de vorm van energie opgenomen door de pigmentcellen in de haren waardoor het haarzakje oververhit wordt en vernietigd wordt. Het maakt nu niet meer uit of er veel of weinig haren groeien op het te behandelen gebied, de behandeltijd blijft gelijk. Ook is deze methode minder pijnlijk dan bij elektrische epilatie. Het best te behandelen zijn lichtere huidtypen met donkere haren.

Wanneer met de behandeling gestart wordt mag het te behandelen huidgebied uiterlijk 3 tot 5 weken niet meer blootgesteld worden aan felle zon of zonnebank. Ook mogen de haren vooraf en tussendoor niet meer geharst, elektrisch geëpileerd of uitgetrokken worden. Scheren of het gebruik van ontharingscrème is wel toegestaan.

Een behandeling vindt om de 5-6 weken plaats.

Wanneer moet ik nu kiezen voor IPL-/Laserontharing of elektrische epilatie?

67250_nl_editor photo10Alle drie de methoden zijn effectief en veilig en zorgen voor blijvende verwijdering van ongewenste haargroei. Echter, Diodelaser en IPL werken per behandeling veel sneller, is minder pijnlijk en men hoeft slechts eenmaal per 4-8 weken te komen. Over het algemeen wordt veelal elektrische epilatie in het gelaat toegepast wanneer het gaat om geringe haargroei of witte haren. Witte haren kunnen niet met laser behandeld worden omdat ze geen pigment bevatten en het licht zodoende niet kunnen opnemen. Gebieden zoals baard, hals, bikinilijn, buik, rug, armen en benen komen over het algemeen eerder in aanmerking voor Diodelaser of IPL ontharing.

Wanneer u twijfelt welke methode voor u het best geschikt is kunt u gebruik maken van ons gratis adviesgesprek. In een persoonlijk gesprek met een huidtherapeut ontvangt u alle informatie die past bij uw situatie. Zij zal het probleemgebied zorgvuldig beoordelen en u een gedegen advies geven over welke behandeltechniek in uw situatie tot de beste resultaten zal leiden. Deze afspraak is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Wanneer kan IPL-/Laserontharing of elektrische epilatie niet worden toegepast?

40881_elektrischeepilatie1Bij de meeste patiënten kan Diodelaser, IPLontharing en elektrische epilatie probleemloos worden toegepast, er zijn echter ook contra-indicaties zoals eczeem, psoriasis, vitiligo, infecties van de huid en het gebruik van antibiotica.

Ook kinderen onder de 14 jaar worden in principe niet behandeld. Voor laser geldt tevens dat donkere huidtypen niet in aanmerking komen voor deze behandeling omdat de huid teveel pigment bevat waardoor de haren te weinig energie opnemen en zodoende niet effectief behandeld kunnen worden. Daarnaast lopen deze mensen het risico op pigmentvlekken. Onze apparatuur kan in sommige gevallen echter wel gebruikt worden bij mensen met een donkere huid. Tevens mag men ook niet behandeld worden wanneer medicatie geslikt wordt die lichtovergevoeligheid kan veroorzaken.

Het eerste consult/adviesgesprek

Tijdens een eerste consult/adviesgesprek bij de huidtherapeut, welke overigens geheel kosteloos en vrijblijvend is, wordt na een kort onderzoek aangegeven of IPL, Diodelaser ontharing of elektrische epilatie voor u geschikt is en wordt er een globale indicatie van het aantal behandelingen gegeven. Dan wordt een proefbehandeling uitgevoerd om te kijken hoe de huid op de behandeling reageert. U krijgt ook informatie over de behandelmethode en adviezen over de behandeling van uw huid vóór, tijdens en na de behandeling. Tot slot informeren wij u ook over de kosten van de gekozen behandelmethode.

Wanneer wordt Diodelaser, IPL-ontharing of elektrische epilatie vergoed?

Indien de overbeharing bij vrouwen in het gelaat voorkomt, vergoeden veel zorgverzekeraars een deel van de kosten. Ook transseksuelen komen in aanmerking voor vergoeding. De therapeut of uw zorgverzekeraar kan u hierover meer vertellen.