Gratis adviesgesprek bij HuidZorg voor uw couperose ofwel rode wangen

Welkom bij HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie

Bent u op zoek naar een Huid- en Oedeemtherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Huidzorg Huid- en Oedeemtherapie kunt u terecht voor huidverbetering en het behandelen van o.a. oedeem, acne, littekens en overbeharing. Elke patiënt is gebaat bij een snelle, persoonlijke en doeltreffende behandeling. Dit is wat HuidZorg biedt. U vindt ons in (para-)medische centra in: Bemmel, Boxmeer, Elst en Zevenaar.

Rode wangen / Couperose

67250_nl_editor photo27Rode wangen, in medische termen ‘couperose’ genoemd, is een veel voorkomend huidprobleem, dat veroorzaakt wordt door vaatwandzwakte in de bloedvaatjes van de huid.

Dit komt het meest voor op de wangen en de neus en wordt o.a. verergerd door wisseling van de temperatuur van de omgeving (extreem koud of extreem warm), door emoties, voeding (zoals kruiden en alcohol) of inspanning. De meeste couperosepatiënten hebben in het verleden veel last gehad van snel blozen.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit:

  • elektrische coagulatie waarbij de bloedvaatjes worden dichtgebrand;couperose-laser
  • IPL of DiodeLaser waarbij de vaatjes ook dicht gaan.
  • camouflage.

Met de MedArt 435 Diodelaser kunnen we op een subtiele, nauwkeurige en efficiënte manier couperose in het gelaat en vooral gesprongen beenvaatjes goed behandelen met direct zichtbaar resultaat. Meestal hebben we dan ook maar een of twee behandelingen nodig.

De behandeling door middel van elektrische coagulatie en IPL moet meerdere malen plaatsvinden voordat men het gewenste cosmetische resultaat heeft bereikt.67250_nl_editor photo28

Het resultaat van bovenstaande behandelingen is blijvend. Hierbij moet wel vermeld worden dat vanwege een aanleg tot ontwikkeling van couperose op de lange duur weer nieuwe vaatjes zichtbaar kunnen worden.