Antwoorden op veel gestelde vragen door HuidZorg

Welkom bij HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie

Bent u op zoek naar een Huid- en Oedeemtherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Huidzorg Huid- en Oedeemtherapie kunt u terecht voor huidverbetering en het behandelen van o.a. oedeem, acne, littekens en overbeharing. Elke patiënt is gebaat bij een snelle, persoonlijke en doeltreffende behandeling. Dit is wat HuidZorg biedt. U vindt ons in (para-)medische centra in: Bemmel, Boxmeer, Elst en Zevenaar.

Veelgestelde vragen

Worden huidtherapeutische behandelingen vergoed?

Om bij diverse zorgverzekeraars in aanmerking te komen voor vergoedingen van huidtherapeutische behandelingen, dient de behandelend huidtherapeut meestal lid te zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Uiteraard is onze praktijk bij deze vereniging aangesloten en erkend.

Welke behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding?

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden behandelingen door erkende huidtherapeuten, waneer zij tenminste lid zijn van de NVH. Vooral behandelingen zoals;

  • Acnetherapie
  • Camouflage
  • Manuele lymfedrainage
  • Elektrische epilatie
  • Therapeutisch elastische kousen

 

De huidtherapeutische behandelingen vallen tot nu toe onder de aanvullende verzekering.
Indien U twijfelt over het wel of niet vergoed krijgen van een bepaalde behandeling, kunt u het beste kijken in uw polisvoorwaarden of informeren bij uw zorgverzekeraar aangezien zij de verzekeringsvoorwaarden uiteraard het beste kennen. In een aantal gevallen is het noodzakelijk voorafgaand aan de behandeling toestemming te krijgen van de zorgverzekeraar om voor een vergoeding in aanmerking te komen.