Voorkomen van besmetting van virussen zoals b.v. het Coronavirus

Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt HuidZorg de richtlijnen van het RIVM.

Op dit moment kan het gebeuren dat er per locatie van HuidZorg andere regels gehanteerd worden. Dit is dan het directe gevolg van het de regels van het gezondheidscentrum waar wij dan werken. Bijvoorbeeld is vanaf heden de locatie in Gennep gesloten tot aan 6 april. Wij kunnen niet uitsluiten dat ook andere locaties minder toegankelijk zullen worden of wellicht voorlopig ook gesloten gaan worden. Tevens kan het nodig zijn om behandelingen te verzetten of tot nader orde niet uit te voeren in het belang van de gezondheid van zowel therapeut als patiënt. U zult begrijpen dat dit de laatste redmiddelen zullen zijn en vragen hiervoor uw begrip in het geval dat we dit daadwerkelijk toe zouden moeten passen.

Wij nemen als praktijk een aantal maatregelen omdat er bij ons een grote groep kwetsbare mensen komt. Denk hierbij aan zieken (met levensbedreigende aandoeningen zoals kanker), ouderen en zwangeren. Zo hebben we bijvoorbeeld de wachtkamers waar mogelijk aangepast zodat men minder dicht op elkaar zit. Behalve dat wij als therapeuten de voor ons vak toch al bestaande en strikte hygiëne adviezen opvolgen kunt u zelf ook het nodige bijdragen om een zo gezond mogelijke behandelomgeving te behouden.

Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijken:

Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van griep virussen coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Afmelden wanneer u koorts heeft (tenminste 38 graden celcius) en/of hoest en/of kortademig bent
  • Afmelden als u de afgelopen 14 dagen in een van de risicogebieden van het Corona-virus bent geweest of mogelijk in contact bent geweest met iemand die dit virus heeft
  • Groeten zonder handen te schudden
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Bij HuidZorg volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen.

Op deze webpagina van het RIVM is ook de actuele status over het coronavirus te volgen. Deze pagina wordt up-to-date gehouden.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw begrip en medewerking.

Team HuidZorg