Endermotherapie

Wat betekent Endermologie?

Endermologie betekent letterlijk ‘door de huid’. Het is een vrijwel pijnloze behandelmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel. De behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die blokkades opheft en die ervoor zorgt dat de stofwisseling en bloedcirculatie sterk verbeteren.

Hoe werkt Endermotherapie?

Endermotherapie maakt gebruik van de LPG techniek. Het LPG apparaat lift, rolt en masseert de (onder)huid zodanig dat de (onder)huid haar elasticiteit weer terugkrijgt, de doorbloeding en de vochtcirculatie worden gestimuleerd en de structuur van de huid zich herstelt.

Wanneer is de LPG®Techniek toepasbaar?

67250_nl_editor photo93De LPG®Techniek kan voor verschillende indicaties worden gebruikt:

  • Lymfoedeem
  • Lipoedeem
  • Fibrotisch (verhard) weefsel
  • Littekens

 
Endermotherapie biedt met name uitkomst voor het behandelen van moeilijk behandelbare oedemen (vochtophopingen) en fibrotisch (verhard) weefsel. De LPG®Techniek heeft dan ook een grote meerwaarde voor oedeemtherapie, zeker als die wordt gebruikt in combinatie met de manuele lymfdrainage, oefentherapie en zwachtelen.

Ook voor verharde littekens die een bewegingsbeperking geven is de LPG® techniek zeer geschikt. Littekens die ontstaan zijn na bijvoorbeeld een borstoperatie en een bewegingsbeperking geven, worden weer soepel waardoor de bewegingsbeperking wordt verminderd of opgeheven.