Peelingen

Peelingen

Een peeling is ook wel een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren, zoals bijvoorbeeld melkzuur, salicylzuur, amandelzuur en glycolzuur. Peelings hebben het vermogen dode huidcellen te verweken, waardoor ze sneller afschilferen. De huid wordt hierdoor aan het werk gezet om nieuwe gezonde cellen aan te maken. Door het combineren van zuren kunnen veel huidproblemen worden aangepakt, denk hierbij aan acne(littekens), pigmentvlakken of huidveroudering.

 

Soorten DermaQuest® peelings

Bij HuidZorg werken we met peelings van DermaQuest®. Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen. De peelings van DermaQuest® bestaan uit een combinatie van verschillende ingrediënten met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door deze ingrediënten gecombineerd in te zetten kunnen huidproblemen effectief worden aangepakt. De huidtherapeut kijkt op basis van de huidklachten welke peeling het meest geschikt is.

 

Type peelings

Peelings variëren in sterkte van medium peelings die verbetering brengen en slechts een korte herstelperiode hebben tot intensieve peelings die zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een wat langere herstelperiode hebben.

DermaQuest® Primary Pumpkin Resurfacer

 • Sterkte: medium intensief
 • Ingrediënten: 3% glycolzuur, 3% melkzuur, 2% salicylzuur en 40% pompoenextract
 • Indicaties: acne, pigmentvlekken en huidveroudering

De Primary Pumpkin Resurfacer werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor afschilfering van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als een van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. Daarnaast wordt de celdeling gestimuleerd waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.

 

DermaQuest® Power Pumpkin Resurfacer

 • Sterkte: medium intensief
 • Ingrediënten: 10% glycolzuur, 10% melkzuur, 2% salicylzuur en 40% pompoenextract
 • Indicaties: acne, pigmentvlekken en huidveroudering

De Power Pumpkin Resurfacer bevat dezelfde ingrediënten als de Primary Pumpkin Resurfacer echter zijn de concentraties hoger. Deze intensievere variant kan opgebracht worden bij dikkere huiden of huiden die al voorbehandeld zijn met eerdere peelings.

 

DermaQuest® MangoBrite Resurfacer

 • Sterkte: medium intensief
 • Ingrediënten: 30% melkzuur, 3% Kojinezuur, enzymen uit mango
 • Indicaties: actieve acne

Het belangrijkste ingrediënt van deze peeling is melkzuur. Melkzuur heeft de eigenschap om pigmentvlekken op te lichten en de pigmentcellen tot rust te brengen. Om deze reden zetten we de MangoBrite in tegen pigmentvlekken. Het feit dat melkzuur geleidelijk in de huid indringt, maakt deze peeling geschikt voor donkere huiden.

DermaQuest® Skin Brite Peel

 • Sterkte: intensief
 • Ingrediënten: 17% melkzuur, 7% amandelzuur, 5% salicylzuur, 2,5% phyticzuur
 • Indicaties: pigmentvlekken en donkere huid

De belangrijkste ingrediënten in deze peeling zijn amandelzuur en melkzuur. Amandelzuur heeft de eigenschap het produceren van pigment te onderdrukken. Het voorkomt dat een pigmentvlek donkerder van kleur kan worden.

 

DermaQuest® Salicylic Acid Resurfacer

 • Sterkte: intensief
 • Ingrediënten: 20% salicylzuur en Skinasensyl Peptide
 • Indicaties: actieve acne

De Salicylic Acid Resurfacer heeft 2 ingrediënten die een belangrijke bijdrage hebben aan de behandeling van actieve acne. Het salicylzuur verweekt de bovenste huidlaag en zorgt ervoor dat het talg beter uit de talgklier kan komen. Hierdoor ontstaan minder verstoppingen die ontstekingen veroorzaken.

 

DermaQuest® Modified Jessner

 • Sterkte: intensief
 • Ingrediënten: 14% melkzuur, 14% salicylzuur, 14% resorcinol
 • Indicaties: acne, pigmentvlekken en huidveroudering

De Modified Jessner peeling is breed inzetbaar en valt onder de intensieve peelings. Een belangrijk ingrediënt is melkzuur om de pigmentvlekken minder zichtbaar te maken. De toegevoegde resorcinol kan de dode huidcellen sneller laten afschilferen.

 

Tijdens de behandeling

Voorafgaand aan de peeling wordt de huid gereinigd en ontvet zodat de peeling goed opgenomen kan worden door de huid. Na de reiniging wordt de peeling aangebracht. U kunt, afhankelijk van de sterkte van de peeling, een lichte tot intense prikkeling van de huid ervaren. Zodra de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze, indien nodig, geneutraliseerd. Om uw huid voldoende bescherming te bieden tegen UV straling, wordt ter afsluiting van de behandeling zonbescherming aangebracht.

Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling roodheid vertonen en een beetje branderig aanvoelen. De reactie van de huid na de peeling is afhankelijk van het soort peeling en de intensiteit. Bij medium intensieve peelings kan de huid wat gaan schilferen. De intensieve peelings geven over het algemeen na 1 tot 3 dagen vervelling en droogheid. Een teken dat de huid aan het vernieuwen is. De vervelling kan tot 7 dagen aanhouden.

Kuurvorm

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere DermaQuest® peeling te ondergaan in kuurvorm. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 3-6 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen de peelings kan variëren van 2 tot 4 weken.

 

Voor en na foto’s DermaQuest peelings

Peeling voor en na

 

Combinatietherapie

De DermaQuest peelings kunnen gecombineerd worden ingezet om verschillende huidproblemen aan te pakken. Tevens kan een DermaQuest peeling worden ingezet in combinatie met microdermabrasie of de Dermicapen voor een optimaal resultaat. Afhankelijk van uw huidtype en het gewenste behandelresultaat zal samen met u een behandelplan opgesteld worden.

 

Tarieven Dermaquest peeling

Peelings Dermaquest
Medium intensief € 80,=
Intensief € 100,=
Combinatie met Retinol/Vitamine A extra € 10,=