Peelingen

Peelingen

Een peeling is ook wel een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren, zoals bijvoorbeeld melkzuur, salicylzuur, amandelzuur en glycolzuur. Peelings hebben het vermogen dode huidcellen te verweken, waardoor ze sneller afschilferen. De huid wordt hierdoor aan het werk gezet om nieuwe gezonde cellen aan te maken. Door het combineren van zuren kunnen veel huidproblemen worden aangepakt, denk hierbij aan acne(littekens), pigmentvlakken of huidveroudering.

 

DermaQuest® peelings

Bij HuidZorg werken we met peelings van DermaQuest®. Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen. De peelings van DermaQuest® bestaan uit een combinatie van verschillende ingrediënten met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door deze ingrediënten gecombineerd in te zetten kunnen huidproblemen effectief worden aangepakt. De huidtherapeut kijkt op basis van de huidklachten welke peeling het meest geschikt is.

Peelings variëren in sterkte van milde peelings die verbetering brengen en slechts een korte herstelperiode hebben tot intensieve peelings die zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een wat langere herstelperiode hebben. Bij HuidZorg kunt u terecht voor de volgende chemische peelings:

DermaQuest® Primary Pumpkin peeling

 • Ingrediënten: 3% glycolzuur, 3% melkzuur, 2% salicylzuur en 40% pompoenextract
 • Indicaties: acne, pigmentvlekken en huidveroudering

De Primary Pumpkin peeling is met name geschikt voor acne, hyperpigmentatie en huidveroudering. Het verbetert de acne en onderdrukt ontstekingen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en heeft het een blekende werking op pigment waardoor de huidteint egaliseert.

DermaQuest® Power Pumpkin peeling

 • Ingrediënten: 10% glycolzuur, 10% melkzuur, 2% salicylzuur en 40% pompoenextract
 • Indicaties: acne, pigmentvlekken en huidveroudering

De werking van de Power Pumpkin Peeling is eigenlijk hetzelfde als van de Primary Pumpkin Resurfacer peeling bevat deze hogere concentraties zuren. Het verbetert de acne en onderdrukt ontstekingen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en heeft het een blekende werking op pigment waardoor de huidteint egaliseert.

DermaQuest® Salicylzuur peeling

 • Ingrediënten: 20% salicylzuur en Skinasensyl Peptide
 • Indicaties: actieve acne

De Salicylzuur peeling is geschikt voor elk huidtype en wordt voornamelijk ingezet bij actieve acne en vette huiden. Het zorgt voor een reductie van de talgproductie waardoor ontstekingen voorkomen worden.

DermaQuest® MangoBrite peeling

 • Ingrediënten: 30% melkzuur, 3% Kojinezuur, enzymen uit mango
 • Indicaties: actieve acne

Het belangrijkste ingrediënt van deze peeling is melkzuur. Melkzuur heeft de eigenschap om pigmentvlekken op te lichten en de pigmentcellen tot rust te brengen. Om deze reden zetten we de MangoBrite in tegen pigmentvlekken. Het feit dat melkzuur geleidelijk in de huid indringt, maakt deze peeling geschikt voor donkere huiden.

DermaQuest® Skin Brite Peeling

 • Ingrediënten: 17% melkzuur, 7% amandelzuur, 5% salicylzuur, 2,5% phyticzuur
 • Indicaties: pigmentvlekken en donkere huid

De SkinBrite peeling is geschikt voor elk huidtype en wordt voornamelijk ingezet bij pigmentatie en donkere huiden. Deze peeling verheldert verkleuringen en onderdrukt de activiteit van pigmentcellen in de huid.

DermaQuest® TCA/Salicylic Acid peeling

 • Ingrediënten: o.a. 7% trichloorazijnzuur (TCA), 2% salicylzuur
 • Indicaties: alle huidtypen, (acné)-littekens, huidveroudering

De TCA/Salicylic peeling is geschikt voor alle huidtypen. Deze peeling verbetert de algehele huidstructuur, egaliseert de huidteint en vermindert pigmentatie, fijne lijntjes en acne littekens.

DermaQuest® Modified Jessner

 • Ingrediënten: 14% melkzuur, 14% salicylzuur, 14% resorcinol
 • Indicaties: acne, pigmentvlekken en huidveroudering

De Modified Jessner peeling is geschikt voor huidtype I –IV en wordt voornamelijk ingezet bij acne, hyperpigmentatie en huidverbetering. Deze peeling vermindert fijne lijntjes en rimpels, het egaliseert de huidskleur en werkt blekend op pigment. Daarnaast is deze peeling ook geschikt voor de acnehuid omdat het acne behandeld en ontstekingen voorkomt.

 

Tijdens de behandeling
Voorafgaand aan de peeling wordt de huid gereinigd en ontvet zodat de peeling goed opgenomen kan worden door de huid. Na de reiniging wordt de peeling aangebracht. U kunt, afhankelijk van de sterkte van de peeling, een lichte tot intense prikkeling van de huid ervaren. Zodra de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze, indien nodig, geneutraliseerd. Om uw huid voldoende bescherming te bieden tegen UV straling, wordt ter afsluiting van de behandeling zonbescherming aangebracht.

Na de behandeling
De huid kan direct na de behandeling roodheid vertonen en een beetje branderig aanvoelen. De reactie van de huid na de peeling is afhankelijk van het soort peeling en de intensiteit. Bij medium intensieve peelings kan de huid wat gaan schilferen. De intensieve peelings geven over het algemeen na 1 tot 3 dagen vervelling en droogheid. Een teken dat de huid aan het vernieuwen is. De vervelling kan tot 7 dagen aanhouden.

Kuurvorm
Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere DermaQuest® peelings te ondergaan in kuurvorm. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 3-6 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen de peelings kan variëren van 2 tot 4 weken.

Voor en na foto’s DermaQuest peelings

Peeling voor en na

Combinatietherapie

De DermaQuest peelings kunnen gecombineerd worden ingezet om verschillende huidproblemen aan te pakken. Tevens kan een DermaQuest peeling worden ingezet in combinatie met microdermabrasie of de Dermicapen voor een optimaal resultaat. Afhankelijk van uw huidtype en het gewenste behandelresultaat zal samen met u een behandelplan opgesteld worden.

 

Tarieven Dermaquest peeling

Tarieven per behandeling
 
Milde peeling:
Primary Pumpkin peeling

 

€ 55,-

Medium peeling:
Power Pumpkin peeling, Salicylzuur peeling, MangoBright peeling
€ 80,-
Intensieve peeling:
SkinBrite peeling, TCA/Salicylzuur, Modified Jessner peeling
€ 100,-
Combinatie met retinol € 10,- extra