HuidZorg neemt uitgebreide maatregelen om besmetting met het Coronavirus te voorkomen.

Welkom bij HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie

Bent u op zoek naar een Huid- en Oedeemtherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Huidzorg Huid- en Oedeemtherapie kunt u terecht voor huidverbetering en het behandelen van o.a. oedeem, acne, littekens en overbeharing. Elke patiënt is gebaat bij een snelle, persoonlijke en doeltreffende behandeling. Dit is wat HuidZorg biedt. U vindt ons in (para-)medische centra in: Bemmel, Boxmeer, Elst en Zevenaar.

Extra informatie m.b.t. het Coronavirus

CORONA UPDATE

Als medisch contactberoep hoeven wij onze praktijk niet te sluiten.
Uiteraard treffen wij de benodigde maatregelen om een veilige behandelomgeving te waarborgen.
U blijft dus welkom op uw afspraak.

Corona update

Op alle locaties van HuidZorg zijn uitgebreid maatregelen getroffen om een zo veilig mogelijke behandelomgeving te creëren voor zowel patient als ook therapeut. Hierbij hebben we zowel de normaal gesproken toch al strenge hygiëne regels van onze beroepsgroep NVH als de aanbevelingen van het RIVM strikt en volledig opgevolgd.

Op vakantie geweest?

De komende periode keren veel patiënten terug van hun vakantie, waarbij veel van hen ook buiten Nederland op vakantie zijn geweest. Hieronder extra informatie en maatregelen voor patiënten die in een verhoogd risicogebied voor besmetting van het COVID-19 virus zijn geweest. Deze adviezen zijn opgesteld door onze beroepsgroep NVH welke wij dus ook opvolgen.

Reisadvies

Bij een aantal landen wordt vakantiereizen afgeraden, hierbij is het reisadvies dan ‘oranje of rood’. De kleurcodes geven aan hoe veilig een land of gebied is, of dat er in het land of het gebied een veiligheidsdreiging is. Op de website Nederland wereldwijd staat het advies per kleurcode toegelicht. Op deze website staat ook het actuele reisadvies per bestemming. De reisadviezen zijn niet bindend, de patiënt is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid.

Kun je een patiënt behandelen die op vakantie is geweest?

Wanneer een patiënt terug is gekeerd uit een gebied met een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies, valt deze tot twee weken na thuiskomst onder de categorie ‘rood’. Tot twee weken na thuiskomst kan er geen consult plaatsvinden in de paramedische praktijk: zorg kan enkel, indien mogelijk, via zorg op afstand/digitaal plaatsvinden, er kan geen consult plaatsvinden in de paramedische praktijk of thuissituatie en alleen bij irreversibele schade kan een spoedconsult aan huis plaatsvinden met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

Wanneer een cliënt terugkomt uit een gebied met een ‘geel’ reisadvies, valt deze onder de categorie ‘groen’. De behandeling kan ‘normaal’ plaatsvinden volgens het triage stappenplan.

Mocht het reisadvies tijdens het verblijf in het buitenland veranderd zijn van ‘geel’ naar ‘oranje’, dan dienen wij uit te gaan van code oranje en valt de cliënt tot twee weken na thuiskomst onder categorie ‘rood’, ook als de cliënt geen symptomen van COVID-19 heeft. Als de cliënt na de twee weken thuisquarantaine geen symptomen van COVID-19 heeft ontwikkeld kan de behandeling gestart of hervat worden.

Wie kunnen er nog steeds niet in de praktijk behandeld worden:

 • Mensen met Covid-19 of ziekteverschijnselen die passen bij Covid-19
 • Bent u boven de 70 dan alleen na overleg met uw therapeut
 • Wanneer u een huisgenoot heeft die de afgelopen 2 weken bewezen het Covid-19 virus heeft gehad

Bij twijfel kunt altijd telefonisch contact opnemen met de praktijk om te overleggen.

We kunnen alleen opengaan als iedereen zich aan de volgende regels houdt:

 •  Bel uw afspraak af indien u klachten heeft van verkoudheid, hoesten, koorts, griepachtige klachten of als u of een van uw huisgenoten besmet is met COVID-19
 • Gebruik bij uw bezoek aan onze praktijk een neus/mondmasker.
 •  Houd indien mogelijk zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
 •  Bij binnenkomst vragen wij u uw handen te wassen of te desinfecteren.
 •  Wij verzoeken u maximaal 5 minuten voor de afgesproken tijd te komen of buiten te wachten wanneer u te vroeg bent. Dit om te voorkomen dat er teveel mensen in de praktijk zijn
 •  Indien u te laat komt kan deze tijd niet ingehaald worden door uitloop.
 •  Kom zoveel mogelijk alleen. Indien het voor u niet mogelijk is om alleen te komen verzoeken wij uw begeleider buiten (in de auto) te wachten.
 •  U neemt zelf een groot badlaken of laken mee, welke de behandelbank volledig kan bedekken.
 •  De therapeut zal voor u de deur van de behandelkamer openen en sluiten zodat u zelf geen klinken aan hoeft te raken.
 •  U kunt gebruik maken van het toilet, maar probeer dit tot een minimum te beperken.

Volg de instructies die in de praktijk hangen en de instructies van onze medewerkers goed op.

Laten we gezamenlijk deze afspraken opvolgen. We hopen op uw begrip en zijn blij dat we weer meer voor u kunnen betekenen.

Team HuidZorg

Wij nemen als praktijk een aantal noodzakelijke maatregelen omdat er bij ons een grote groep kwetsbare mensen komt. Denk hierbij aan zieken (met levensbedreigende aandoeningen zoals kanker), ouderen en zwangeren. Zo hebben we bijvoorbeeld de wachtkamers waar mogelijk aangepast zodat men minder dicht op elkaar zit. Behalve dat wij als therapeuten de voor ons vak toch al bestaande en strikte hygiëne adviezen opvolgen kunt u zelf ook het nodige bijdragen om een zo gezond mogelijke behandelomgeving te behouden.

Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijken:

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van griep virussen coronavirus te voorkomen, zijn:

 • Afmelden wanneer u koorts heeft (tenminste 38 graden celcius) en/of hoest en/of kortademig bent
 • Afmelden als u de afgelopen 14 dagen in een van de risicogebieden van het Corona-virus bent geweest of mogelijk in contact bent geweest met iemand die dit virus heeft
 • Groeten zonder handen te schudden
 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Bij HuidZorg volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen.

Op deze webpagina van het RIVM is ook de actuele status over het coronavirus te volgen. Deze pagina wordt up-to-date gehouden.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw begrip en medewerking.

Team HuidZorg